Σύντομο βιογραφικό

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου είναι περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.

Εργάζεται ως τεχνολόγος ακτινολόγος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» και έχει διατελέσει αντιπρόσωπος στο Νομαρχιακό Τμήμα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ.

Διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Αχαϊας (2006-2010). Οι αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στα «λουκέτα» και τις απολύσεις («Βοσινάκης», Frigoglass, συμβασιούχοι Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών κ.ά.), οι κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η κατάσταση στα νοσοκομεία, η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων περιοχών είναι από τα θέματα για τα οποία ανέπτυξε δράση μέσα και έξω από το νομαρχιακό συμβούλιο, δίπλα στους πολίτες. Δραστηριοποιείται ενεργά για τη μέριμνα προς τους πρόσφυγες. Συμμετέχει στο συντονιστικό για τη διάσωση του Κορινθιακού Κόλπου. Είναι μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Ιστορικής Μνήμης «Πέτρινα Χρόνια».

Στις εθνικές εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ). Είναι στέλεχος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ).