Περιφερειακή σύσκεψη της “Αντίστασης Πολιτών”

Το δημιουργικό κλίμα και η ζωντάνια ήταν τα χαρακτηριστικά που «χρωμάτισαν» την πρώτη περιφερειακή σύσκεψη της Κίνησης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/9/2010 στην Πάτρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες πολίτες και από τους τρεις νομούς της Περιφέρειας, μεταφέροντας τη θερμή υποδοχή και τα θετικά μηνύματα που έχει συναντήσει η ανακοίνωση της συμμετοχής της «Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», με επικεφαλής τον Βασίλη Χατζηλάμπρου, στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Κατά τη διαδικασία, συζητήθηκαν τα ζητήματα που θα αποτελέσουν τις βασικές αιχμές τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και μετά από αυτή. Ζητήματα που δεν είναι άλλα από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως η έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής, η ανεργία, η αποκατάσταση των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων περιοχών, το ξεκλήρισμα του αγροτικού πληθυσμού, η κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή, το ζήτημα των μεταναστών, αλλά και ο «Καλλικράτης της εκπαίδευσης», όπως προκύπτει έπειτα και από τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Στη συζήτηση υπογραμμίστηκε σε όλους τους τόνους η σαφής αντίθεση με την επιβολή του Μνημονίου και της Τρόικας, η σαφής αντίθεση με το σχέδιο διάλυσης των τοπικών κοινωνιών μέσω του «Καλλικράτη», αλλά και η προβολή της δυνατότητας ανατροπής των επιβαλλόμενων «μονόδρομων» μέσω της οργάνωσης και της αντίστασης των πολιτών.

Από τη σύσκεψη εκλέχθηκε συντονιστική γραμματεία της «Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», και καθορίστηκαν θεματικές Επιτροπές που θα συντονίσουν τις ανάγκες της προεκλογικής δουλειάς.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα είναι έτοιμα τα πρώτα υλικά και το πρόγραμμα της παράταξης, ενώ κατά το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού αλλά και οι πρωτοβουλίες που θα παρθούν.