Συγκέντρωση της Επιτροπής Ηλείας της Αντίστασης Πολιτών

Η Επιτροπή Ηλείας της Κίνησης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» διοργανώνει την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010, και ώρα 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, συγκέντρωση-συζήτηση παρουσιάζοντας τις θέσεις της και το πρόγραμμα δράσης εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι πολίτες που δημιουργήσαμε και συμμετέχουμε στην Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζουμε ότι οι συγκεκριμένες εκλογές δεν γίνονται υπό κανονικές συνθήκες. Ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας τους δεν αναιρεί την ανάγκη να εκφραστεί η καθολική, λαϊκή καταδίκη του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της τρόικας, που η κυβέρνηση επέβαλε στη χώρα με αφορμή το τοκογλυφικό χρέος.

Δεν δημιουργήσαμε μαζί το χρέος! Δεν φάγαμε μαζί τα λεφτά!

Εμείς, όμως, καλούμαστε να το πληρώσουμε με το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεών μας, με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι οι στρατιές ανέργων, το ξεκλήρισμα των αγροτών, τα «λουκέτα» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αναγκαστική μετανάστευση της νεολαίας είναι «μονόδρομος».

Είμαστε αντίθετοι με τον «Καλλικράτη» που διαλύει την αυτοδιοίκηση, δημιουργώντας ερείπια στις όποιες κοινωνικές παροχές υπήρχαν στις τοπικές κοινωνίες, συρρικνώνοντας την υγειονομική κάλυψη ανά περιοχή, υποβαθμίζοντας την ποιότητα των εκπαιδευτικών υποδομών και της εκπαίδευσης, φέρνοντας χιλιάδες απολύσεις σταδιακά, επιβάλλοντας νέους φόρους και «ανταποδοτικά» τέλη στους πολίτες.

Κατάντησαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τη φτωχότερη περιοχής της Ευρώπης. Στην Ηλεία, τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές οι πολίτες έχουν αφεθεί μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα. Πού πήγαν τα χρήματα του Ταμείου Πυρόπληκτων; Πού είναι οι αποζημιώσεις των πληγέντων; Ποιο είναι το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής προκειμένου να μην ξεριζωθούμε από τον τόπο μας;

Οφείλουν να μας απαντήσουν.

Να σταματήσει η κοροϊδία της «ανάπτυξης» που μετρούν σε ποσοστά απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όταν η ζωή μας βουλιάζει. Να σταματήσει η κοροϊδία των «πράσινων» επενδύσεων που καταστρέφουν το περιβάλλον, που αλλάζουν τη χρήση γης προς όφελος ιδιωτικών ομίλων. Διεκδικούμε παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας. Διεκδικούμε μια άλλη πορεία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία, το περιβάλλον, ενάντια στις καταστροφικές επενδύσεις, ενάντια στην ισοπέδωση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.

Οργανωνόμαστε, δημιουργούμε δίκτυα αλληλεγγύης, αντιστεκόμαστε!