Οι εθνικοί δρόμοι και υποδομές ανήκουν στους πολίτες και όχι στους παραχωρησιούχους

Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει και στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση στα διόδια της Γέφυρας ΑΕ, που οργανώνουν το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, η «Πρωτοβουλία Πολιτών Δυτικής Ελλάδας για μια Γέφυρα που Ενώνει» και οι Επιτροπές Ακρίβεια STOP.

Με αφορμή την κινητοποίηση, ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Χατζηλάμπρου απηύθυνε το ακόλουθο κάλεσμα:

«Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας προπληρώνουμε τόσα χρόνια την κατασκευή της “εθνικής καρμανιόλας” της Πατρών-Κορίνθου στην κοινοπραξία που την κατασκευάζει και θα εκμεταλλεύεται το δρόμο για δυο γενιές, με νέους σταθμούς διοδίων και στις δύο κατευθύνσεις –όταν ολοκληρωθεί το έργο–, με παραχώρηση όλων των παρόδιων γαιών, δηλαδή δημόσιας περιουσίας.

Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας πληρώνουμε το ακριβότερο αντίτιμο διέλευσης στην Ευρώπη, στη Γέφυρα ΑΕ, η οποία έχει παραχωρηθεί στη γαλλική εταιρεία που την κατασκεύασε για 40 χρόνια.

Φτάνει πια! Οι εθνικοί δρόμοι και υποδομές ανήκουν στους πολίτες και όχι στους ιδιώτες παραχωρησιούχους.

Να είμαστε όλοι αύριο στις 11:00 π.μ. στην κινητοποίηση στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, που οργανώνουν οι επιτροπές πολιτών που αντιστέκονται και διεκδικούν το αυτονόητο: να μετακινούμαστε ελεύθερα στον τόπο μας!».