Περιοδεία υποψήφιων του συνδυασμού από τον χώρο της υγείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας επισκέφθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Βασίλη Χατζηλάμπρου και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γιάννη Λύχρο. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Τάσος Γιακουμής, γενικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαγιάς, μέλος ΔΣ Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), Γιώργος Γιαννόπουλος, ρευματολόγος, διευθυντής ΕΣΥ ΠΠΓΝΠ, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, εργαζόμενος στο ΠΠΓΝΠ, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Μαρία Μηλιτσοπούλου, ειδικευόμενη καρδιολόγος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και Αποστόλης Παπαποστόλου, ειδικευόμενος παθολόγος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», μέλος ΔΣ Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ).

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε σε φιλικό περιβάλλον και συναντήθηκε με γνώριμους συναδέλφους από τους καθημερινούς αγώνες στο χώρο της δουλειάς και της κοινωνίας. Συζήτησε με τους εργαζόμενους την ιδιαιτερότητα των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών, που διεξάγονται κάτω από το βάρος του Μνημονίου της τρόικας και του «Καλλικράτη». Κοινή διαπίστωση με τους περισσότερους εργαζόμενους ήταν η συνεχής χειροτέρευση των συνθηκών δουλειάς, αμοιβής και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας. Η εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας και το ζοφερό μέλλον που του επιφυλάσσει η πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της και η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στον τομέα της υγείας.

Η αντιπροσωπεία ανέλυσε το πρόγραμμά της, την ανάγκη να υπάρξει μια ρωμαλέα φωνή αντίστασης στις πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης μετά τις εκλογές και ανανέωσε το ραντεβού της με τους εργαζόμενους στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση και κοινωνική προκοπή.