Δήλωση του Χρήστου Σιάχου, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου

«Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να απέχουμε. Συμμετέχουμε, αντιστεκόμαστε, προχωράμε»

Αγαπητοί «κύριοι» του ΔΝΤ, της ΕΕ και της κυβέρνησης, λυπούμαστε πολύ αλλά δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας. Δεν μας πείσατε ότι το Μνημόνιο είναι ο μόνος δρόμος. Δεν σας πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει σάλιο, όταν από τη μια ξεζουμίζετε τον λαό και από την άλλη χαρίζετε 78 δισ. στις τράπεζες. Δεν θα γίνουμε οι σύγχρονοι σκλάβοι στους διεθνείς τοκογλύφους που υπηρετείτε. Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε το δημόσιο σύστημα υγείας, τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια ασφάλιση, την κοινωνία ολόκληρη. Δεν δεχόμαστε το μέλλον των παιδιών μας να είναι η κάρτα ανεργίας ή η μετανάστευση. Δεν θα προλάβετε να ξεπουλήσετε τη δημόσια περιουσία και τους δημόσιους χώρους.

Δυστυχώς για εσάς δεν θα καθίσουμε ήσυχοι και υποταγμένοι στα σπίτια μας. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να απέχουμε. Δεν θα σας εξουσιοδοτήσουμε με την απουσία μας και για άλλα βάρβαρα μέτρα.

Είμαστε εδώ, συμμετέχουμε, αντιστεκόμαστε, προχωράμε πιο πέρα. Σαλπίζουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα. Να ανατραπεί το Μνημόνιο, να φύγει τώρα η τρόικα κι αυτοί που την υπηρετούν. Όλοι μαζί μπορούμε, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

 

Χρήστος Σιάχος,

γενικός γραμματέας Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

με την Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας