Δημήτρης Σπαρτινός: «Να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ενωτικό μέτωπο για την ανατροπή της κυβέρνησης»

Η σημασία των εκλογών καθορίζεται από δύο παράγοντες:

1) Είναι η πρώτη εκλογική μάχη μετά την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που ισοπεδώνουν τη χώρα και κατεδαφίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του Ελληνικού λαού. Η χώρα έχει μπει σε ιδιόμορφη «κατοχή» και έχει γίνει «νεοαποικία» του αμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.

2) Οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται με το νέο νόμο «Καλλικράτης», ο οποίος χτυπά κάθε ίχνος λαϊκότητας που είχε απομείνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο τον πολίτη από την τοπική εξουσία. Οι δήμοι μετατρέπονται σε μεγάλα, γραφειοκρατικά, ανομοιογενή σύνολα, ενώ οι αυτοδιοικητικές περιφέρειες βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο των κρατικών διοικητικών περιφερειών.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, ο λαός και η νεολαία πρέπει να πάρουν την υπόθεση της χώρας στα χέρια τους. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές να ψηφίσουν δυνάμεις ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Γενικότερα, να δημιουργήσουν ένα μεγάλο ενωτικό μέτωπο για την ανατροπή της κυβέρνησης και για την υλοποίηση ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας με κατεύθυνση το σοσιαλισμό.

 

Δημήτρης Σπαρτινός

πανεπιστημιακός

υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας