Β. Χατζηλάμπρου: «Δεν θα μας λυπηθούν. Λέμε: Οργανώσου, πάλεψε. Στείλε την Κυριακή μήνυμα αντίστασης»

Μαζική ήταν η συμμετοχή συναγωνιστών και φίλων της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να κλείσουν την οδό Μαιζώνος κατά τη διάρκεια των ομιλιών.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αχαΐας Γιάννης Λύχρος καλώντας τους πολίτες να αντισταθούν στο παρόν και το μέλλον που ετοιμάζουν για την περιοχή αλλά και τη χώρα.

«Αντισταθείτε στο Μνημόνιο και την τρόικα, αντισταθείτε στο εξάμβλωμα του “Καλλικράτη”, αντισταθείτε στο μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς, στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και της πρόνοιας, της δωρεάν δημόσιας υγείας και παιδείας, αντισταθείτε στην καταδίκη της γενιάς των παιδιών μας να ζήσουν μια ζωή πολύ χειρότερη από αυτή των γονιών τους» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Λύχρος.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιος περιφερειάρχης Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος αναφερόμενος στην όλη εμπειρία από τις περιοδείες του τελευταίου διαστήματος δήλωσε:

«Όλη η εμπειρία από τις περιοδείες μας με τους συντρόφους από την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία μάς έκαναν πιο πεισμένους ότι οι εκτιμήσεις μας έχουν το γόνιμο έδαφος να καλλιεργηθούν παραπέρα».

Ο Β. Χατζηλάμπρου αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα και το μαρασμό της Δυτικής Ελλάδας τονίζοντας ότι η διέξοδος θα έρθει από την οργάνωση και συσπείρωση πραγματικών και υπαρκτών αντιστάσεων που υπάρχουν και πρέπει να διευρυνθούν, ενώ σχολιάζοντας τη διάθεση αποχής των πολιτών κατέληξε: «Δεν μπορούμε να λέμε τα ίδια με τους άλλους. Αυτό που λέμε είναι ότι η αποχή είναι λίγη. Οργανώσου, πάλεψε. Με την αποχή δεν πρόκειται να καταρρεύσει αυτό το σύστημα. Κάνε κάτι πιο χρήσιμο: να ακουστεί από αυτή την Κυριακή ένα μήνυμα και ένα πνεύμα πιο ουσιαστικό. Δεν θα μας λυπηθούν».

 

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στην Πάτρα στην κατηγορία Πολυμέσα – Εικόνες.

Δείτε τις ομιλίες των Β. Χατζηλάμπρου και Γ. Λύχρου στην κατηγορία Πολυμέσα – Βίντεο.