Τάσος Γιακουμής: «Να ταΐσουμε το λύκο της δύναμης»

«Ένας σοφός Ινδιάνος μίλησε στον εγγονό του για τη διαμάχη που μαίνεται στην καρδιά των ανθρώπων.

– Παιδί μου, μέσα μας πολεμάνε δύο λύκοι. Ο ένας λύκος είναι της δύναμης. Είναι η ελπίδα, η πίστη, ο αγώνας. Ο άλλος λύκος είναι της αδυναμίας. Είναι η παραίτηση, η απογοήτευση, η παράδοση άνευ όρων.

Ο εγγονός σκέφτηκε λίγο και ρώτησε:

– Ποιος κερδίζει;

Και ο σοφός Ινδιάνος του απάντησε:

– Αυτός που ταΐζεις».

Ο εφιάλτης του Μνημονίου, του «Καλλικράτη», του σύγχρονου καταστροφικού καπιταλισμού είναι εδώ. Η διάλυση του δημόσιου χώρου, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, το ξεπούλημα της γης και της περιουσίας της πατρίδας μας είναι η πραγματικότητα που θα συνοδευτεί από μια τεράστια κοινωνική ερήμωση αν «ο λύκος της αδυναμίας» υπερισχύσει.

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ο λαός μας να έχει λησμονήσει τις δοκιμασίες που πέρασε στο πρόσφατο παρελθόν από τους προγόνους των σημερινών κατακτητών και των δωσίλογών τους.

Οι εκβιασμοί των βιαστών της κοινωνίας μας μπορούν να πέσουν, όμως, στο κενό αν φροντίσουμε «να ταΐσουμε το λύκο της δύναμης» με τη δράση μας. Να ξαναθυμηθούμε την αλληλεγγύη και την κοινότητα στον αγώνα για μια ζωή μ’ αξιοπρέπεια.

Τάσος Γιακουμής

γενικός γιατρός στο ΠΙ Σαγεΐκων, μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας