Όχι στην ποινικοποίηση του κινήματος – Συνεχίζουμε τον αγώνα

Η κυβέρνηση, λειτουργώντας ως εισπράκτορας των μεγαλοεργολάβων-καναλαρχών, ποινικοποιεί την άρνηση πληρωμής διοδίων εντάσσοντάς την σαν παράβαση του ΚΟΚ. Επιχειρεί έτσι να βγάλει από το νομικό αδιέξοδο τις κοινοπραξίες που λυμαίνονται τις Εθνικές Οδούς.

Είναι φανερό πως το κίνημα πολιτών «Δεν Πληρώνω», με τις δεκάδες επιτροπές σε όλη την Ελλάδα, έχει γίνει αγκάθι στα πλευρά της κυβέρνησης και των τζαμπατζήδων μεγαλοκατασκευαστών. Πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει. Το κίνημα πρέπει να συνεχίσει και να δυναμώσει.

Η Συντονιστική Επιτροπή του κινήματος «Δεν Πληρώνω» καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής σε Ανοιχτή Συνέλευση την Τετάρτη 16/2, στις 7 μ.μ. στην Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας (Μανιακίου κ’ Κορίνθου), για να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας και την απάντηση στην ποινικοποίηση του κινήματος από την κυβέρνηση. Αναδημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου που μας έστειλε:

Με απειλές και ποινικοποίηση απαντά η κυβέρνηση στην ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση-ανάπτυξη του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Αποκαλύπτει και ομολογεί  ότι υπάρχει νομικό έλλειμμα  για την δίωξη των οδηγών που δεν πληρώνουν και οι μέχρι τώρα φόβοι και αναστολές που καλλιεργούσε  είναι αβάσιμοι. Γι’ αυτό δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ατρόμητοι την  πολιτική άρνηση  πληρωμής διοδίων παντού και καλούμε τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Αποκαλύπτει ότι «την ακούνε» η ίδια και οι μεγαλοεργολάβοι με τους οποίους έχει πολιτικό και οικονομικό αλισβερίσι.

Η κυβέρνηση για λογαριασμό των ιδιωτικών εταιριών απειλεί, εκβιάζει, τρομοκρατεί. Δηλώνουμε ότι η ανυπακοή των πολιτών να σκύψουν το κεφάλι και να πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τα χαράτσια τους είναι στάση πολιτική, κοινωνική, συλλογική  και η ποινικοποίηση της  είναι πολιτική δίωξη. Ας τολμήσουν να προχωρήσουν σε πολιτικές διώξεις. Δεν τους φοβόμαστε. Θα απαντήσουμε με πολιτικούς όρους, με ένταση και περαιτέρω ανάπτυξη των αγώνων μας.

  • Να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρίες.
  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια, ιδιωτικά ή κρατικά
  • Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης ή βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.
  • Απορρίπτουμε τις λογικές της κάρτας, του ηλεκτρονικού διοδίου ή της χρήσης παράπλευρων δρόμων.

Ενάντια στο μνημόνιο τους, στην κρίση τους, στην τρόικά τους.

Όλοι στην Ανοιχτή Συνέλευση, την Τετάρτη 16/2, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας (Μανιακίου κ’ Κορίνθου), για να συντονιστούμε και να οργανώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Συντονιστική Επιτροπή Αχαΐας του κινήματος πολιτών «Δεν πληρώνω»