Επιστολή παραίτησης από το περιφερειακό συμβούλιο

Με την παρούσα επιστολή σάς ενημερώνω πως τη θέση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας θα καταλάβει, από την ερχόμενη συνεδρίαση του οργάνου, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας της παράταξης κ. Γιάννης Λύχρος.

Η απόφασή μας αυτή, για λογαριασμό της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο και ουσιαστικότερο τρόπο στους ρόλους που οι πολίτες της περιοχής μάς επιφύλαξαν, τόσο κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 όσο και κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Η παρουσία μου στο ελληνικό Κοινοβούλιο παραμένει προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των ζωτικών και δίκαιων λαϊκών αναγκών των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι επέλεξαν με την ψήφο τους, κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, μια άλλη προοπτική για τον τόπο και στην περιοχή μας. Από αυτή τη σκοπιά, θεωρούμε ότι η συνδυασμένη παρουσία μας σε περιφερειακό και κεντρικό πολιτικό επίπεδο αποτελεί, επί της ουσίας, ενίσχυση της παράταξής μας στην κατεύθυνση να οργανωθεί η αντίσταση του λαού.

Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επικέντρωσή μας στα ζητήματα της κρίσης, του χρέους, των μνημονίων κ.λπ., ήδη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, αποτελούν προϋπόθεση ύπαρξης αυτής της ίδιας της αυτοδιοίκησης.

Η φτωχότερη περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στερούμενη βασικών υποδομών, θα μπορούσε να παραμείνει ζωντανή μόνο με έναν ειδικό αναπτυξιακό σχεδιασμό. Έκτοτε, όμως, τα πράγματα χειροτερεύουν ραγδαία: Ολυμπία Οδός, σιδηροδρομική σύνδεση, οικονομική δυσπραγία, αφαίμαξη του πενιχρού εισοδήματος των πολιτών, μείωση του γεωργικού εισοδήματος, «λουκέτα», μια περιφέρεια πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη.

Σήμερα, συνειδητοποιείται ευρύτερα πως οι ανάγκες της τρόικας, των τοκογλύφων και των τραπεζών, η πολιτική των μνημονίων έχουν καταστροφικές συνέπειες σε όλους τους τομείς: στην υγεία, στο κοινωνικό κράτος, στην αυτοδιοίκηση. Οι όποιες προσπάθειες αναπτυξιακής διεξόδου υπονομεύονται από τα ίδια τα λεγόμενα «σχέδια διάσωσης».

Συνειδητοποιείται ευρύτερα ότι τα σύνθετα προβλήματα της κρίσης έχουν ιδιαίτερα καθήκοντα υπέρβασης του πολιτικού συστήματος υπαλληλίας και εξυπηρέτησης των νεοφιλελεύθερων δογμάτων, που οδηγούν τον λαό στη φτώχεια, υποθηκεύουν το μέλλον της νέας γενιάς και παραχωρούν τον εθνικό πλούτο και κάθε δημόσιο αγαθό σε ιδιώτες και στους διεθνείς ληστές.

Σήμερα, συνειδητοποιείται ευρύτερα η ανάγκη μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών, η ανάγκη να οργανωθεί ο λαός μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

 Με εκτίμηση,

Βασίλης Χατζηλάμπρου,

Βουλευτής Αχαΐας,

επικεφαλής Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας