Ανησυχία από τις δηλώσεις Μέρκελ για την τοπική αυτοδιοίκηση

Η επιθεώρηση της επικυρίαρχου ήταν λιτή και σύντομη. Ο επιτετραμμένος ιθαγενής τοπάρχης διατράνωσε για μια ακόμη φορά την απόλυτη συμμόρφωσή του προς τα προστάγματα της πολιτικής εκπρόσωπου των τοκογλύφων δανειστών. Έτσι και αλλιώς δεν ελπίζαμε σε εκπλήξεις. Δηλαδή, σε κάποια διεκδίκηση υπέρ των Ελλήνων ανέργων, εργαζομένων και συνταξιούχων. Οι τρικομματικοί επιτηρητές της ελληνικής κυβέρνησης, ήδη από την νύχτα των εκλογών της 16ης Ιουνίου 2012, κατέστησαν με εξαιρετική σαφήνεια ότι, γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και συντάσσονται απολύτως με τα συμφέροντα των δανειστών.

Ανησυχία μου προκάλεσε η αναφορά της κ. Μέρκελ στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα ανησυχητική ήταν η μεγάλη της ικανοποίηση για την πορεία των πραγμάτων στον τομέα αυτό υπό την καθοδήγηση του τοποτηρητή κ. Φούχτελ. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αναφορά σε «task force» και «εκσυγχρονισμό» της τοπικής αυτοδιοίκησης υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, μυρίζει έντονα Ε.Ο.Ζ., δηλαδή εργασιακές συνθήκες Κίνας σε φορολογικούς παραδείσους μέσα στην Ελλάδα. Κατάλληλες συνθήκες για ευκαιρίες «επενδυτικών» αρπαχτών από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν και πάλι επίκαιρες τις αναπάντητες ερωτήσεις που θέσαμε, στις 08/09/2012, στον κ. περιφεριάρχη σχετικά με την επίσκεψη Φούχτελ, οι οποίες παραμένουν ακόμα αναπάντητες.

Η Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της στο πλευρό των ανέργων, εργαζομένων και συνταξιούχων για να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο μετατροπής της Ελλάδας και ιδιαίτερα της περιοχής μας σε ζώνη δουλοπαροικίας.

Καλούμε τον λαό της περιοχής σε ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και της τρικομματικής κυβέρνησης του μνημονίου.