Ερώτηση του Γ. Λύχρου για τα αντιπλημμυρικά έργα

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

Επειδή πλησιάζει η περίοδος των φθινοπωρινών βροχών και μάλιστα σε συνδυασμό με τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, το ζήτημα των προληπτικών αντιπλημμυρικών έργων καθίσταται σημαντικό και κατεπείγον.

Ερωτάται ο κ. Περιφεριάρχης και το Περιφερειακό συμβούλιο, τι μέτρα έλαβε ή προτίθεται να λάβει, ιδιαίτερα στις εξής περιπτώσεις:

1ον. Στις καμένες περιοχές Πλατανίου – Καστριτσίου ποία μέτρα προτίθεστε να λάβετε. Σε ποιό σημείο βρίσκονται τυχούσες ενέργειές σας και τέλος ποιό το ακριβές χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσής τους.

2ον. Ειδικότερα, στην περίπτωση του ρέματος «Καρρά», σε συνδυασμό και με το ρέμα του «Ψηλού Βράχου» που εκβάλει στο ρέμα «Καρρά», σύμφωνα με την από 02/08/2012 σχετική αναφορά των κατοίκων της περιοχής Πανοράματος – Πλατανίου, που ευλόγως ανησυχούν για τις επιπτώσεις από τις πιθανές πλημμύρες.

3ον. Η κοίτη του ποταμού «Μηλίχου» έχει αποφραχτεί σχεδόν ολοκληρωτικά στις εκβολές του, συνεπεία φερτών υλικών, φτάνοντας λίγα εκατοστά κάτω από την υπερκείμενη γέφυρα. Ο κίνδυνος πλημμύρας στο κέντρο της πόλης είναι υψηλός.