Να συγκληθεί τώρα το περιφερειακό συμβούλιο

 Να μην περάσει καμία απόλυση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την ταχεία σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου ζήτησε σήμερα με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη ο σύμβουλος της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Λύχρος, προκειμένου να μην περάσει καμία από τις σχεδιαζόμενες απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναλυτικά, η επιστολή του Γ. Λύχρου έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν πάρει για μεγάλη μερίδα εργαζομένων στις περιφερειακές διοικήσεις οι επιπτώσεις εξαιτίας διατάξεων του προσφάτως ψηφισμένου, με ισχνή πλειοψηφία 153 ψήφων από τη Βουλή των Ελλήνων, Μνημονίου 3.

Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της άμεσης απόλυσης με συνοπτικές διαδικασίες.

Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί άμεσες ενέργειες από την πλευρά της περιφέρειας, με στόχο κανείς εργαζόμενος να μη χάσει την δουλειά του, κανείς εργαζόμενος να μη γίνει βορά των διαθέσεων των τοκογλύφων-δανειστών και των ντόπιων προθύμων υπηρετών τους.

Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας ζητά:

1ον Άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την υπεράσπιση της δουλειάς των εργαζομένων. Απαραίτητη είναι η παρουσία εργαζομένων και των νομίμων εκπροσώπων τους.

2ον Αποφυγή εκ μέρους της Περιφέρειας οποιασδήποτε μονομερούς ενέργειας πριν την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης τι έχει σκοπό να πράξει.

Με εκτίμηση

Ο ερωτών

Γιάννης Λύχρος