Πάντα δυνατά – κόντρα στη βόλεψη

ΚΟΣΜΑΤΟΥΜήνυμα της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Αχαΐας, Χρυσής Κοσμάτου, στον απόηχο της χτεσινής μεγάλης συγκέντρωσης

Καλημέρα συναγωνιστές, και καλό τρέξιμο σε όλους μας- τους εμψυχωτές των ψηφοδελτίων, όπως τόνισε χθες από την πλατεία Γεωργίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του σχήματος: «Αντίσταση Πολιτών Δ. Ελλάδας» Β. Χατζηλάμπρου.

Τούτη τη μαγική λέξη: ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΜΨΥΧΩΣΗ, πρέπει να τη λέμε όλοι σιγανά για να λειτουργεί ως «μαγικό» κίνητρο ουσιαστικής προσέγγισης του ενός με τον άλλον, σύμφωνα με την πορεία ενός πραγματικού αριστερού πολίτη. ΄Ετσι κι αλλιώς νομίζω ότι για τους μη καριερίστες πολιτικούς αλλά όσους πιστεύουν απλά στη δύναμη των συλλογικοτήτων, στόχος καθοριστικός είναι η ανάδειξη των κομβικών ζητημάτων της περιοχής Δυτικής Ελλάδας όχι με κλισέ εκφράσεις, που είναι αυτοδίκαια καταδικασμένες στην συνείδηση του κόσμου, απ΄ότι,διαπιστώσαμε στις περιοδείες αλλά με έναν σοβαρό πολιτικό λόγο.

Ο νεαρόκοσμος (που -σημειωτέον- οδηγείται στην αεργία από ένα μινωταυρικό πολιτικό σύστημα που παράγει 10.000 άνεργους κάθε μέρα στην Ευρώπη, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία), μάς έτεινε χέρι συνεργασίας και εμπιστοσύνης, παρά την αρχική λογική δυσπιστία. Οι νέοι αγρότες δειλά – δειλά αναθαρρούν. Είμαστε στην αρχή ενός δρόμου όλοι μας που θα τον διαβούμε όσο ανηφορικός κι αν είναι…..ΜΑΖΙ, έξω από τις σειρήνες των στημένων συγκεντρώσεων, που προσπαθούν να ρετουσάρουν το σάπιο πολιτικό τοπίο των κυβερνώντων!! Ας ξαναδούμε τους πολίτες που έχουν κάτι να μάς πουν, ακόμη και να μάς αμφισβητήσουν!

Νομίζω ότι η χθεσινή κεντρική εκδήλωση μάς έδοσε ένα ακόμη χνάρι φωτεινό για την συλλογική μας πορεία, όπως τόνισε η αξιαγάπητη υποψήφια ευρωβουλευτίνα συμπολίτισσα Σία Αναγνωστοπούλου, θυμίζοντας την αλλοτινή Πάτρα των ανοιχτών εργοστασίων και της εργατιάς που «αιμοδοτούσε» τις βάρδιες. Αυτή η φράση: «ακούγαμε τη μπουρού κάθε μεσημέρι στις 2 που σχολάγαμε από το σχολείο και πηγαίναμε εμείς στα σπίτια μας και οι εργάτες στις μηχανές της Πειραϊκής Πατραϊκής» είναι μία εικόνα που όλοι μας κουβαλάμε, σε σχέση με την ιστορία του εργατικού κινήματος στην Πάτρα.

Πολύ δυνατή ήταν η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον απολογισμό που επιχείρησε. Πάμε κόντρα και στη βροχή και στις παράταιρες καιρικές συνθήκες για την εποχή, για να μην ξεχνάμε το μείζον οικολογικό ζήτημα που υφίσταται.