Η δημιουργία ενός ρεύματος ανατροπής παραμένει ζητούμενο – Ο αγώνας συνεχίζεται

Στο β' γύρο δεν στηρίζουμε κανέναν από τους δύο συνεταίρους του Μνημονίου, ούτε τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Κατσιφάρα ούτε τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Κατσανιώτη, γιατί όποιος από τους δύο και αν κερδίσει την περιφέρεια, η συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου θα πανηγυρίζει

Στο β’ γύρο δεν στηρίζουμε κανέναν από τους δύο συνεταίρους του Μνημονίου, ούτε τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Κατσιφάρα ούτε τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Κατσανιώτη, γιατί όποιος από τους δύο και αν κερδίσει την περιφέρεια, η συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου θα πανηγυρίζει

Δήλωση στην εφημερίδα “Πρώτη” της Ηλείας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Το κλίμα και ο αέρας ανατροπής που συναντήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στη Δυτική Ελλάδα δεν εκφράστηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα. Η διάθεση του κόσμου για αλλαγή, που είναι υπαρκτή και τη ζήσαμε, φαίνεται ότι εγκλωβίστηκε τις τελευταίες μέρες και ώρες από μηχανισμούς που κρατούν καλά, ειδικά στην επαρχία, που έχουν άλλους τρόπους κίνησης, μακριά από τη δική μας λογική. Συνεχίζουν, όπως αποδείχθηκε, να υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία συναλλαγής με τον εκάστοτε δήμαρχο και τον περιφερειάρχη, μια καθεστηκυία τάξη που, αν και παρωχημένη πολιτικά, αποτελεί μηχανισμό με αντοχή που συνθλίβει δυνάμεις και εμποδίζει την απελευθέρωσή τους.

Την ίδια στιγμή είναι σαφές ότι για να αλλάξουμε τα πράγματα, να αλλάξουμε τη χώρα μας και την περιοχή μας χρειάζεται πολλή-πολλή δουλειά από εμάς. Χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα: να δυναμώσουμε τη σχέση μας με τις τοπικές κοινωνίες, να δημιουργήσουμε δεσμούς ακλόνητους στις εκάστοτε πολιτικές ή προσωπικές πιέσεις. Η δημιουργία ενός ρεύματος ανατροπής ώστε να σταθούμε στον τόπο μας, την οποία υποστηρίζουμε, παραμένει ζητούμενο και σε αυτό θα συνέβαλε το να έχει ο λαός την περιφέρεια με το μέρος του. Σε πρώτη φάση αυτό δεν επετεύχθη. Η ανάγκη όμως είναι υπαρκτή. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Στο β γύρο δεν στηρίζουμε κανέναν από τους δύο συνεταίρους του Μνημονίου, ούτε τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Κατσιφάρα ούτε τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Κατσανιώτη, γιατί όποιος από τους δύο και αν κερδίσει την περιφέρεια, η συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου θα πανηγυρίζει.

Την προσεχή Κυριακή έχουμε μπροστά μας μια σημαντική μάχη: αυτή των ευρωεκλογών. Ανεξάρτητα με το τι ψήφισε ο κόσμος σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, τον καλούμε να συστρατευτεί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη μάχη οφείλουμε να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.