Προς το Περιφερειακό Συμβούλιο: Πρόταση απόφασης για Παλαιστίνη

Προς: Πρόεδρο Π.Σ. κ. Κώστα Καρπέτα

Κοιν.:

1) Λίστα Περιφερειακών Συμβούλων
2) Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα
3) ΜΜΕ Δυτικής Ελλάδας

Θέμα: Εκτός Ημερήσιας Διάταξης

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Έχει συγκλονιστεί η παγκόσμια κοινότητα με το μένος το οποίο το Ισραήλ επιτίθεται στην Παλαιστίνη. Αυτό το μαρτυρούν οι πολυπληθείς αναφορές του ΟΗΕ και μαρτυρίες καταξιωμένων δημοσιογράφων για την σφαγή άμαχου πληθυσμού και την αλόγιστη βία εναντίον αθώων παιδιών που συντελείται στην Μεσογειακή μας γειτονιά.

Αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από την τοπική μας κοινωνία. Η σφαγή των αμάχων, των μικρών παιδιών και η θηριωδία που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός φέρνουν στις μνήμες μας αγώνες που έχει δώσει το Έθνος μας για την δική του ανεξαρτησία και κυριαρχία. Ποτέ όμως στο βάρος κάποιου άλλου λαού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας έχει την κοινωνική και ηθική ευθύνη αφενός να καταδικάσει αυτές τις εχθροπραξίες και αφετέρου να βοηθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο τον αδύναμο και δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Αποστέλλοντας ιατρική βοήθεια ή συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης και σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Για το λόγο αυτό ως «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ζητούμε την ΕΗΔ έκδοση ψηφίσματος που να καταδικάζει αυτές τις έκνομες και δολοφονικές ενέργειες του Ισραηλινού κράτους απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και παράλληλα ζητούμε την έκδοση απόφασης για συλλογή βοήθειας που θα πρέπει να σταλεί μέσω της Παλαιστινιακής Πρεσβείας από την Αθηνά στην Γάζα.

Το ψήφισμα αυτό θα πρέπει να κοινοποιηθεί στις Πρεσβείες των Εθνών και στο Υπουργείο των Εξωτερικών, γιατί η φωνή της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να ακουστεί και το μήνυμα που θα πρέπει να περάσουμε εκτός της καταδίκης θα πρέπει να είναι και ο τερματισμός των εχθροπραξιών διότι παραβιάζεται κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο.

Με τιμή,

Γιάννης Λύχρος
Γεράσιμος Α. Φεσσιάν