Η διπλότητα του περιφερειάρχη για τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝΠεριφέρεια περιορισμένης ευθύνης αποδεικνύεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη σημερινή απόφασή της, η οποία κρύβει 20.000.000 ευρώ από τα ταμειακά της διαθέσιμα.

Παρά τις συναντήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και της κυβέρνησης, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για επιστροφή των χρημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο περιφερειάρχης, με λογιστικά τρυκ, δεσμεύει σε υποθετικές πληρωμές για το επόμενο 15ήμερο το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν είναι δυνατό να αντιστοιχεί σε πληρωμές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Για να έχουμε τάξη μεγέθους, το ποσό των 20 εκατ. ευρώ αποτελεί μεγάλο τμήμα του συνολικού(!) προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Κατσιφάρας αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο αναντίστοιχος ακόμα και στη δική του πολιτική δέσμευση πως θα συνδράμει με το μέγιστο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της χώρας σε μια κρίσιμη εθνική στιγμή.

Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυτοτελής και ανεξάρτητη. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να στηρίξει τη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλεται για το εθνικό συμφέρον και να μην κρατά στάση διπλότητας.