Με αφορμή τα εγκαίνια του Open Mall

header1ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ

Με αφορμή τα εγκαίνια της πλατφόρμας Open Μall που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου της κυβέρνησης, η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας που παρευρέθηκε στην εκδήλωση με τον επικεφαλής της Βασίλη Χατζηλάμπρου, θα ήθελε να σημειώσει τα εξής:
Μια καλή πρωτοβουλία για τη στήριξη της τοπικής αγοράς η οποία, όμως, δεν φτάνει προκειμένου να αντιρροπήσει τη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών ως αποτέλεσμα των υφεσιακών, αντιαναπτυξιακών μέτρων που παραγγέλνουν οι δανειστές και εγκρίνουν οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μικρά εμπορικά καταστήματα αναπνέουν με το σωληνάκι. Οι εισηγητές των μέτρων θεωρούν, εν πολλοίς, «φαινόμενο καθυστέρησης της οικονομίας» το μεγάλο αριθμό ατομικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Έτσι, μπορούν να επιχαίρουν για τα 250.000 «λουκέτα» και τους 700.000 άνεργους μικρομεσαίους, που γέννησε η κρίση και κυρίως οι πολιτικές «για τη σωτηρία μας» και τη «σταθεροποίηση».
Σήμερα, η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων, και προβάλλει, όπως και οι προκάτοχοί της, το δικό της success story της… «απογείωσης της ανάπτυξης».
Η προβολή και η διαχείριση των διαφόρων «έτοιμων ευρωπαϊκών προγραμμάτων» δεν φτάνει. Χρειάζεται συνολική πολιτική ανασυγκρότησης της οικονομίας. Μια τέτοια πολιτική προϋποθέτει, όμως, κυριαρχία της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσει από το στοιχειώδες: να σταματήσει η συνεχής χειροτέρευση των όρων ζωής των πολιτών και η καταδίκη τους σε φτώχεια και εξαθλίωση, μέσω της συρρίκνωσης της πραγματικής οικονομίας.